Máshogyan, jobban

Közel tíz éve vagyok jelen a magyar vállalkozók körében, közel tíz éve működtetem a kiváló alapokra épített és hatalmas fejlődésen végigment vállalkozásomat. Persze ebben rengeteget segített a szuper ötlet, és a hatalmas értéket képviselő munkavállaók sora, akiknek nem győzöm minden év végén megköszönni, hogy tényleg nagyon hatékonyan és összetartóan dolgoznak együtt, egy csapatban. Nagyon sok terhet levesz egy jó beosztotti gárda az ember válláról, ami egyben lehetőséget ad arra, hogy tudjon a vállalat fejlesztésével és folyamatos növekedésével foglalkozni. Nem tudom leírni mekkora sikert érzek ezen a téren, fantasztikus. Mégis volt egy kis baleset az elmúlt időszakban, aminek hatására bizony komolyan el kellett gondolkodnom és le is kellett váltanom az egyik külső partneremet.

Történt ugyanis egy munkahelyi baleset, amely tulajdonképp semmilyen rendszerrel sem lett volna megelőzhető, mert egy teljesen banális probléma okozta, de hatalmas hiányosságokat tárt fel az alap munkavédelmi oktatás területén sajnos. Nyilván megoldódott, és viszonylag kevés következménnyel sikerült feloldani a problémát, de aki ilyenkor nem kapja fel vállalkozóként a fejét és nem változtat, hatalmas hibát követ el.

Le is ültem ezután a külső partnerrel és kértem egy megfelelően kidolgozott oktatási tervet, ami nem csak arról szól, hogy a törvényeknek megfelelően működjünk és egy ellenőrzés során ne kapjunk bírságot, hanem valódi értéket ad a kollégák számára, ám ez nekem nem nyerte el a tetszésemet.

Ekkor kerültem kapcsolatba az activesafety csapatával, akik nagyon pozitív csalódást okoztak számomra, egy olyan speciális, működésünkre szabott és jól kidolgozott oktatási anyagot raktak le ugyanis az asztalra, amely kapcsán rögtön egy hosszútávú szerződést írtunk alá, s nem volt kérdés, hogy éveken keresztül együtt fogunk dolgozni. Sőt azt is tudom, hogy az elmúlt hónapban történt banális eset kapcsán is sokkal gördülékenyebben és ügyesebben meg fogja tudni oldani a csapat a problémát, bár remélem, soha többet nem fog előfordulni ilyen, természetesen.