Hogy télen ne legyen gond

Az ember számos olyan helyzetben tudja magát találni szülőként, amit sosem kívánt volna a legnagyobb ellenségének sem. Persze erre valamilyen szinten mindenkinek fel kell készülnie, hiszen egy gyerek jár-kel, összetöri magát néha és persze ahogy cseperedik csinál kamaszkori butaságokat is, de ezek nagyrészt könnyen és egyszerűen kezelhetők, megtanulható rájuk számtalan módszer és sorolhatnám. Vannak azonban olyan helyzetek, amik váratlanul, a semmiből bukkannak elő, és hát hogy is lehetne jól fogalmazni, egészen egyszerűen rajtunk kívül álló történések, amelyekkel nagyon nehéz mit tenni sajnos. Ilyen például, hogy ha az ember a tél közepén a gázrendszer meghibásodás miatt a gyerekekkel együtt fűtés és meleg víz nélkül marad. Nekem mindi ez volt a nagy félelmem, hiszen hirtelen hova menjek, mit csináljak? A hideg pedig felénk télen nem kedvez, hiszen a hegyekben lakunk, így az átlagosnál még hidegebbnek mondható a tél.

Sajnos be is következett most télen ez a manőver. Két pici gyerekkel maradtam otthon, és szerencsém volt, hogy a djgepeszet csapata azonnal vállalni tudta a feladatot, hiszen a család biztonsága mindennél fontosabb volt, és azonnal ugrottak a segítségünkre, így nem kellett huzamosabb ideig nélkülöznünk a meleget. Persze tűzoltást csináltunk csak, hogy biztonsággal működtethető és használható legyen a rendszer, most tavasszal pedig megoldottuk a segítségükkel a gázrendszer teljes átvizsgálását és felújítását. Most már biztos nem kell azon aggódnom, hogy hirtelen szereznem kell télen, az ünnepek előtt egy olyan gázszerelő szakembert, aki gyors segítséget tud adni azért, hogy ne fagyjunk meg.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy gondoljon tényleg erre a problémára időben, és még mielőtt kialakulna oldja is fel, tavasszal vagy nyáron keresse fel a Djgepeszet csapatát és vizsgáltassa át a gázrendszert, mert iszonyatosan nehéz jó gázszerelő munkájára rátalálni a tél közepén az ünnepek előtt. Hála a jó égnek nekem sikerült.