Egy titkos segítség mely aranyat ért

Az ember ma már számtalan dolgot elektronikus úton végez. Ügyintézés, vásárlás, hivatali dolgok és még sorolhatnám mi mindent tudunk az online felületek segítségével megoldani úgy, hogy igazából a lakásunk küszöbét át sem kell lépnünk. Ez egyrészt mindenkinek nagyon kényelmes, másrészt pedig rettenetesen gyors.

Manapság számos üzletember az e-mail forgalmát is a telefonja segítségével bonyolítja, hiszen út közben is el tudja így végezni ezt a feladatot, nem mellesleg gyors és időt tud megtakarítani általa. Igen ám, de számtalan dolog így csak a telefonunkon lesz meg. Lementett képek, dokumentumok, jegyzetek, amelyek nem feltétlenül kerültek fel egy másolatban adathordozóra, így egyedüli esélyünk a telefonunk, hogy elérjük őket.

Én is számtalanszor megfogadtam már, hogy használni fogok biztonsági mentést, de valahogy az ember erről mindig megfeledkezik. Nyilván minden fontosabb, pontosan addig a pillanatig, amíg baj nem történik. Akkor aztán fogja a fejét, jajveszékel, és töpreng, miért is nem csinálta meg azt a fránya biztonsági mentést, ha már egyszer ezerszer eszébe jutott, és az informatikus ajánlotta is számára.

Nekem samsung telefonom van. Nagyon szeretem. Gyönyörű a kijelzője, de éppoly sérülékeny is sajnos. A minap az egyik barátnőmmel a cukrászdában ültünk a kedvenc helyünkön, amikor egyszercsak valahogyan leesett a telefonom és teljesen pókhálósra is tört a kijelző természetesen. Nem lehetett használni, mert egyrészt nem lehetett a törött részekről látni semmit a kijelzőn, másrészt pedig vágta is az ujjaimat.

Kétségbeestem természetesen, hiszen mindenem a telefonon van, és ezt el is mondtam a barátnőmnek, aki együttérzett velem, de közölte, hogy ő se tud sajnos jó szervízt. A következő pillanatban pedig egy üveg bor kíséretében egy cetlit adott át a pincér, rajta egy címmel és mellé írva: samsung telefon szervíz budapest. Körülnéztem és egy nagyon helyes fiú mosolygott rám, ő küldte a cetlit. Azóta a telefonom tökéletes, a segítség miatt pedig természetesen visszahívtam a fiút egy sütire, aki azóta már a férjem. Azt hiszem ez egy nagyon értékes ajánlás volt.